אחמדים מתפללים במסגד שייח' מחמוד בחיפה

קוראן ביידיש, נבואה שלא חדלה וכנס שנתי שמתקיים כבר רבע מאה.

הפסיפס הישראלי צבעוני הרבה יותר ממה שחשבתם. כדי להכיר טוב יותר את החלקים השונים בחברה הישראלית נביט ברזולוציה גבוהה יותר על חלקי החברה הישראלית, ונתמקד בסוגי האבנים השונות המרכיבות את הפסיפס העשיר שלנו. הפעם נפנה זרקור אל העדה האחמדית, שנציגים שלה זכינו לארח בכנס לחינוך לחברה משותפת שקיימנו לאחרונה.

חמישה דברים שאולי לא ידעתם על האחמדיה

1. העדה האחמדית היא פלג מוסלמי המטיף לנאורות, שלום ואהבה לאחר. זוהי עדה צעירה יחסית – היא נוסדה בשנת 1889 בעיירה קאדיאן, במדינת פנג'אב שבצפון הודו.

2. בניגוד לתפיסה האסלאמית המקובלת שלפיה הנביא מוחמד הוא אחרון הנביאים, האחמדים מאמינים שלאחר מות הנביא לא חדלה הנבואה – היא עברה למייסד העדה האחמדית ולתלמידיו אחריו.

3. האחמדיה רואה בעצמה דת גלובלית שכוללת נוסף על מוסלמים גם נוצרים, יהודים והינדים. כמו כן, כחלק ממטלת קירוב הלבבות שנטלו על עצמם האחמדים, הם מתרגמים את הקוראן לשפות רבות. עד כה תורגם הקוראן לכ-100 שפות, בתוכן גם יידיש.

4. השכונה כבאביר שבחיפה משמשת מרכז של קהילת האחמדים בישראל. כיוון שישראל היא המדינה היחידה במזרח התיכון שבה האחמדים יכולים לנהל את אורח חייהם ואמונתם בגלוי, שכונת כבאביר היא למעשה מרכז קהילת האחמדים במזרח התיכון כולו.

5. הקהילה האחמדית בישראל מקיימת זה 25 שנה טקס שנתי, שבו ראשי העדה מציגים את ערכי החמלה, הביטחון, השלום ואהבת האדם שבהם דוגלת דתם. אנשי דת, שרים, חברי כנסת ואישי ציבור נוספים נוהגים להשתתף בכנס.

שיתוף ושליחה

לוגו

עוד במגזין

לוגו
דילוג לתוכן