תוכן

שירותי תוכן של הקונגרס הישראלי: הזנה מחשבתית לקהילה הקונגרס הישראלי, כגורם מוביל בשיח הציבורי והפוליטי, מציע מגוון רחב של שירותי תוכן איכותיים המיועדים לקדם את השיח הציבורי, לעורר מחשבה ולהציע פתרונות חדשניים לאתגרים העומדים בפני החברה הישראלית.

 מהם שירותי התוכן של הקונגרס הישראלי?

  • פרסומים ומחקרים: הקונגרס מפרסם מגוון רחב של מחקרים, מאמרים ודוחות העוסקים בנושאים חמים ומעניינים בסדר היום הציבורי. פרסומים אלו מבוססים על מחקר מעמיק ומספקים תובנות חדשות ומעמיקות על נושאים שונים.
  • כנסים וסמינרים: הקונגרס מארגן כנסים וסמינרים בנושאים מגוונים, בהשתתפות מומחים, אנשי אקדמיה ומקבלי החלטות. כנסים אלו מהווים במה לשיתוף רעיונות, לחשיבה משותפת ולפיתוח פתרונות חדשניים.
  • פודקאסטים: הקונגרס מפיק פודקאסטים העוסקים בנושאים מגוונים, ומאפשרים לציבור הרחב להיחשף לשיח איכותי ורב-תחומי.
  • בלוג: הבלוג של הקונגרס מהווה פלטפורמה לפרסום מאמרים, דעות ומחשבות של אנשי ציבור, חוקרים ואנשי אקדמיה.
  • רשתות חברתיות: הקונגרס פעיל ברשתות החברתיות השונות, ומפרסם בהן תוכן מגוון, כגון מאמרים, סרטונים ואינפוגרפיקה.

מה הערך המוסף של שירותי התוכן של הקונגרס הישראלי?

  • עומק ומקצועיות: התוכן המופק על ידי הקונגרס מבוסס על מחקר מעמיק ומקצועי, ומספק תובנות חדשות ומעמיקות על הנושאים השונים.
  • רב-תחומיות: התוכן עוסק במגוון רחב של נושאים, ומאפשר לקוראים להרחיב את אופקיהם ולהיחשף לרעיונות חדשים.
  • רלוונטיות: התוכן מתמקד בנושאים רלוונטיים לסדר היום הציבורי הישראלי, ומספק כלים להבנת המציאות המורכבת.
  • נגישות: התוכן מוגש בצורה ברורה ונגישה, ומאפשר לקהל רחב להבין ולהעריך אותו.
  • עידוד לשיח: התוכן מעודד דיון והתדיינות, ומאפשר לקוראים להביע את דעתם ולהשתתף בשיח הציבורי.

שירותי התוכן של הקונגרס הישראלי מהווים נדבך חשוב בפעילותו, ומספקים לקהל הרחב גישה למידע איכותי ומעמיק על מגוון רחב של נושאים.

התוכן המופק על ידי הקונגרס תורם להעשרת השיח הציבורי, לקידום החשיבה הביקורתית ולפיתוח פתרונות חדשניים לאתגרים העומדים בפני החברה הישראלית.

הצהרת העצמאות

חזון הקונגרס בתיקון חוק הלאום

חוק יסוד: ישראל - מדינת הלאום של העם היהודי מעגן את מעמדה של ישראל כמדינת הלאום של העם היהודי. החוק עבר בכנסת ביוני 2018 ברוב של 62 תומכים מול 55 מתנגדים. הוא כולל בין השאר עיגון לזכותו של העם היהודי להגדרה עצמית וקובע שהיא ייחודית לעם היהודי בישראל. הוא מעגן גם את עקרון השבות, את מעמד העיר ירושלים, הדגל וסמלי המדינה, הלוח העברי, יום העצמאות וימי הזיכרון ואת מעמד השפה העברית. זוהי הפעם הראשונה שעוגן אופי המדינה במסמך חוקתי, דבר שנעשה בדרך בכלל במדינות אחרות במסגרת המבוא לחוקה...

קלפיות בוועדת הבחירות המרכזית לקראת בחירות.

חזון הקונגרס למתווה מרחב ההסכמה

הדרישה להרכב מורחב מצריכה קונצנזוס רחב מבין השופטים כי החוק הנבחן אכן פגע בזכויות מעבר למותר בפסקת ההגבלה, וכך מקטינה את הכוח של השופטים להשפיע על המדיניות הציבורית במקרים בהם הסתירה להוראות חוק היסוד אינה מובהקת. בעידן שבו הרכב בית המשפט העליון מגוון יותר, פירוש הדבר הוא כי עמדות אידיאולוגיות של שופטים יתקשו לקבל ביטוי בפסקי דין בנושאים חוקתיים.

"היום שאחרי" בתחום יהדות ומדינה - עקרונות מנחים

חלק מן הסוגיות שבתחומי יהדות ומדינה שהן בעלות השפעה רחבה על משק מדינת ישראל, על הכלכלה הישראלית ועל משאביה. הגדרתה של מדינת ישראל ביהודית ודמוקרטית, ומתוך תפיסה ממלכתית של אחריות כלל לאומית, מחייבים לקחת בחשבון שיקולים כלכליים ותכנוניים במסגרת אספקת שירותי הדת והסדרת יחסי יהדות ומדינה בישראל. משכך, שאלות הנוגעות לצמצום הנטל הכלכלי על הציבור ועל המשק, ותכנון מושכל של ניצול משאבי המדינה - הן שאלות שבבוחן לעצב שינויי מדיניות בתחומים אלו. במסגרת הזו, אנו מציעים לכלול את הפתרונות בנושאים קבורה, כשרות ומודל מערך אספקת שירותי הדת.

דילוג לתוכן